Hårda säkerhetskrav på garageportar i Stockholm

I garaget förvarar man ofta dyra saker. Det kan vara allt från verktyg till bilar. Man förväntar sig att de ska stå tryggt i garaget, men då behöver man säkra garageportar i Stockholm.

Det är så idag att man får skydda sina saker om man vill ha dem för sig själv. Givetvis är det så med allt man köper. Men en del saker har ett högre värde. Det är inte ovanligt idag att människor försöker stjäla bilar, slanga bensin, och så vidare. För att slippa vara en av de drabbade så bör man ha bilen i ett garage. Har man inget eget garage kan man ofta hyra in sig på ett så man får sin egen plats. Men om man har ett eget garage är det givetvis också viktigt att det håller måttet. För hur kan man förvänta sig att allt ska stå tryggt om garaget inte är av bra kvalitet? Det läggs stor vikt på att dörrarna har en hög säkerhet.

Anpassa garageportarna efter dig

När du ska skaffa garageportar i Stockholm behöver du inte oroa dig över att du måste kliva ur bilen varenda gång. Idag lever vi betydligt modernare och kan givetvis ha elektriska garageportar. De är av bra kvalitet och har ett högt säkerhetskrav på sig. Dessutom är de väl isolerade och hjälper till att hålla värmen i garaget. Så kylan får stanna ute, för genom dörrarna kommer den inte in. Om du väljer rätt företag kan du få ett skräddarsytt servicepaket när du ska köpa dina garageportar.

Publicerat den
Kategoriserat som Artiklar

Skrota bilen i Stockholm

Efter många år och många mil av stadskörning på Stockholms alla gator så blir det till slut dags. Det blir dags för att skrota bilen. Men det måste bli rätt.

En del tycker det är skönt att skrota bilen. Så man slipper tänka på eländet mer. Andra tycker att det är hemskt och sorgligt. Det kan kännas som att en gammal och trogen vän går i graven. Kanske har den tjänat dig väl och burit dig fram på alla gator i Stockholm, såväl i stadskärnan som till länets alla yttre gränser? Nåja, alla goda ting kommer till ett slut. Och när slutet är där, måste man göra det på rätt sätt. Vissa delar kanske kan få leva vidare?

Skrota bilen på rätt sätt

Förr eller senare brukar man komma till en punkt då det inte går längre. Att ha kvar bilen alltså. När den blir så pass gammal att den inte längre kan tjäna sitt syfte, är det skroten som kallar. Man kan inte bara låta bilen stå och samla damm. Det enda rätta är att skrota bilen och det ska man göra på rätt sätt med hjälp av en bilskrot. Man måste även fylla i lite pappersarbete. Det är viktigt att inte glömma. Om du är osäker på alla steg i skrotprocessen kan du kontakta en bilskrot nära dig för att be om hjälp. Då kan de förklara varje steg så att allt blir rätt. Och din bil får ett värdigt slut. Kanske kommer någon del få leva vidare i en annan bil i Stockholm?

Publicerat den
Kategoriserat som Bilskrot

Skrota bilen i Stockholm

Alla bilar går inte att sälja. Ibland är de bara för gamla och för trasiga. Men man kan skrota bilen i Stockholm och känna sig nöjd med att ha gjort något bra.

Perra hade haft en annons ute i evigheter. Inte bara i tidningen, utan även online på flera sajter. Den gamla Volvon blev ändå stående på gården och tog plats. Han visste att den var för gammal och trasig för att vara intressant för en medelsvenssons vardag. Men nu insåg han också att den var för ny för att vara intressant för samlare. Ingen ville ha den om de så fick den gratis. Han hade försökt det med. Det fanns en bilskrot i närheten men han ville inte betala för att bli av med eländet.

Dags att skrota bilen i Stockholm

Slutligen gick han in på skrotens hemsida och fick veta att man kunde skrota bilen gratis i Stockholm. Nu blev han nyfiken och kontaktade firman. De kunde hämta bilen men det skulle kosta en slant. På skroten skulle de sedan plocka isär den och tillvarata allt som kunde återanvändas. Olika vätskor skulle tömmas ur bilen för att sedan lämnas till återvinning för trygg hantering. När bara skalet var kvar pressades bilen ihop och till och med plåten skulle senare användas till andra produkter.

Det skavde lite att han fick betala för hämtningen. Men å andra sidan visste han att de gjorde allt för att skydda miljön. Något som fick honom att känna sig lite stolt över vad han gjort.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Intensivkurs för körkort i Stockholm

Det behöver inte ta lång tid för dig att få ditt körkort. Med en individanpassad intensivkurs får du det som behövs för att klara uppkörningen i Stockholm.

På en centralt belägen trafikskola i Stockholm vet man att en del nästan är klara för uppkörning när de kommer till skolan. Många har redan varit ute i trafiken med moped eller bara haft ett stort intresse för bilkörning. Då kan det vara svårt att komma in som nybörjare, man vill bara få det gjort. Då kan det passa med en intensivkurs.

En intensivkurs i Stockholm vänder sig till alla som vill satsa mycket under kort tid för att fylla kraven för körkort. Har du redan kört mycket med en privat handledare kan du beställa en testlektion med en av trafikskolans handledare för att få en uppfattning om hur många lektioner du kan behöva komplettera med. De flesta behöver 20-40 lektioner men det är inget krav. Målet är att bli en säker och trygg förare i trafiken.

En intensivkurs i Stockholm med den teori och praktik du behöver

Om du vill få en bra start med ditt körkort är det en fördel om du redan läst in den teoretiska delen. Teoriboken, övningar och tester på nätet gör att du kan förbereda dig hemma och de två obligatoriska riskkurserna ingår i din intensivkurs på skolan.

På skolan kan du också öva körteknik i simulatorer som komplettering till de körlektioner du har med din handledare. Din handledare kommer också att säga till när det är dags att köra upp. Du kan läsa vidare om intensivkurs här: intensivkursstockholm.com

Publicerat den
Kategoriserat som Körkort

Njutningsfull körning med MC-kort i Stockholm

Att smidigare kunna köra i Stockholmstrafiken är en dröm för många. Tar man ett MC-kort i Stockholm och skaffar en trevlig hoj är man ett steg på vägen.

Förr i tiden var det lätt att få körkort till motorcykel, hade man väl tagit sitt B-kort så fick man A-kortet på köpet. Idag är det inte lika lätt, vilket kanske är bra. Även om de hade färska trafikkunskaper när det gällde B-kortet så är det inte samma sak att köra MC som att köra bil. Tack vare trafikskolorna så är säkerhetstänket stort när man ska ta körlektioner för MC. I allt från utrustning och klädsel till körteknik.

MC-kort ett steg mot känslan av frihet

Funderar man på att ta MC-kort i Stockholm idag finns det många fördelar man kan utnyttja när man väl har det i handen. En MC tar sig ofta smidigt förbi många bilköer, så man slipper bli stillastående allt för länge. Det är också enklare att parkera en MC jämfört med en bil, vilket gör att det är lätt att hitta parkering.

Friheten att äga en MC och få köra den är underbar. Tänk att bara få hoppa på motorcykeln en vacker dag och dra iväg. Sikta in sig på ett utflyktsmål och känna fartvinden vina i ansiktet. Vilken fantastiskt härlig frihetskänsla man får. Att få vara ett med hojen och vägen. Följa trafikrytmen och låta motorcykelns däck ligga bra på vägen och ta perfekta kurvor. Sluta längta, boka körlektionerna för MC-kortet redan idag. Läs mer om att skaffa MC-kort här: mckortstockholm.se

Publicerat den
Kategoriserat som Motorcykel

När dina däck ska på bo hotell i Åkersberg

Det hade varit roligare om ett däckhotell vore någonting annat än bara förvaring av däck. Tänk om det istället hade varit en plats dit däck åker med familjen för att koppla av på semestern.

Lek med tanken att däck lever. Ja, bildäck. De andas, rör sig fritt av egen kraft och har ett socialt liv. De jobbar hårt under veckodagarna och åker på hotell när de har semester med hela familjen. Åtminstone är det lätt att föreställa sig att sådant äger rum när man får höra talas om att det finns däckhotell. Bara tänk dig att hela familjen Däck är ute på genomresa i Sverige och stannar till på ett däckhotell i Åkersberga över natten. Nästa dag rullar de vidare på sin semester. Man blir så glad av den bilden att man nästan spricker. Det förmänskligar bilden av dina bildäck som någonting mer än någonting som bara hjälper din bil att rulla framåt.

Däckförvaring under sommar och vinter

Snälla, slå nu inte hål på den här illusionen. Kom nu inte och säg att ett däckhotell bara handlar om att ha någonstans att förvara sina sommardäck under vintern, och vice versa. Att det bara handlar om däckverkstäder som erbjuder en service för dig som inte har plats för däcken hemma när det inte är säsong. Bilden av familjen Däck som sover på hotell och äter kontinental frukost är mycket trevligare. Undra vad de hade ätit till frukost förresten. Kanske hade de druckit motorolja till det rostade brödet?

Publicerat den
Kategoriserat som Verkstad

Skaffa en egen laddstation i Stockholm

Det blir fler och fler elbilar som kör omkring på vägarna i Stockholm. Därför kan det vara smidigt att du som företag, BRF eller privatperson har en laddstation så att du själv kan ladda bilen.

Elbilarna har med åren blivit mer och mer vanliga, istället för bilar som är drivna av diesel eller bensin. Men det är bilar som kräver lite annorlunda åtgärder när det gäller att fylla på sitt drivmedel. I början var det ett stort problem därför att det fanns få stationer där det gick att ladda bilarna. Men numera finns det gott om möjligheter att ladda bilarna, även om det i vissa fall kan vara långt ifrån där du bor eller arbetar. Därför finns det idag möjlighet att skaffa en egen laddstation i Stockholm, där du bor eller på annat sätt vistas. Ett enkelt sätt att ladda bilen under tiden som den ändå står still medan du sover, jobbar eller handlar.

Laddstation för jobb eller boende

Genom att köpa in egna laddstationer för din personal, dina besökare eller dig själv, får du ett enkelt och smidigt sätt att ladda din och andras bilar. Men som företag kan det också vara ett mervärde som faktiskt lockar kunder. Om kunderna har elbilar så kan det vara en laddstation som är skillnaden som gör att de åker och handlar hos dig istället för hos en konkurrent. Det kan därför vara en mycket väl värd investering som betalar sig många gånger om för ditt företag.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Ansvar och nytta vid bildemontering i Örebro

Alla bilar slutar gå, förr eller senare. Har vi tur tar det många år. När det är dags att skrota trotjänaren är det smartaste, för dig och för miljön, att anlita bildemontering i Örebro.

Ibland hör man sägas att det rullar många skrotbilar i landet. Det stämmer inte speciellt väl om man höjer blicken något och jämför med andra länder. De flesta svenska bilar är i mycket gott skick om man jämför så.

Bor du i en större stad är det inte mycket att fundera över. Troligen har du bilen i garage eller en egen parkeringsplats. Det ryms inte fyra bilar på en normal villatomt heller. En gammal bil som inte längre fyller någon funktion behöver tas bort för att ge plats åt nyförvärvet.

En stor tomt i lantlig omgivning kan ha plats för fler, men hur roligt ser det ut med en tomt full med bilvrak?

Gör skrotning enkel med bildemontering i Örebro

Att kontakta en firma som arbetar med att demontera bilar är ett vettigt sätt att lösa problemet. Den gamla bilen försvinner snabbt ur ditt liv och du kan sluta bekymra dig. Du slipper besvär och bilen omhändertas med ansvar.

Hur går en skrotning till? Den börjar med att bilen töms på farliga vätskor och ämnen. Sedan tillvaratas delar som kan återanvändas, som olika motordelar. När allt nyttigt tagits bort sönderdelar man själva metallen. På så vis kan allt komma till nytta igen.

Du blir av med en gammal bil och miljön vinner.

Publicerat den
Kategoriserat som Verkstad

Klippans Trafikskola i Ängelholm

Vet du om att Klippans Trafikskola i Ängelholm har legat där den ligger i över 50 år? Där har det bedrivits verksamhet under alla år och där har du även kunnat utbilda dig till handledare.

När du ska ta körkort kan det gå till på flera sätt. Antingen kör du mycket för din handledare som vanligtvis är någon inom familjen eller en nära vän. Då måste den personen först genomgå en utbildning och det gör man lätt på exempelvis Klippans Trafikskola i Ängelholm.

Själva handledarutbildningen tar inte mer än tre timmar. Men det går ju inte an med korvstoppning så med hjälp av ett par pauser får du räkna med att vara där i alla fall i tre och en halv timma. Sedan är det klart. Ut och övningskör med din handledare för glatta livet. Sedan tar du ett par lektioner på körskolan och när din lärare tycker att du är redo är det dags att boka in en uppkörning. Men innan dess ska du även ha gjort riskettan och halkkörning.

Teori och praktik på Klippans trafikskola i Ängelholm

Det handlar ju inte bara om att ha koll på det fordon man vill lära sig köra. Nu kommer det kritiska, att samtidigt ha koll på allt som händer runtomkring. Och gärna vad som händer inuti andra förares huvud. Vilket ju är en omöjlighet. Men ett är sant. Det kan bli många manövrar från din medtrafikanter du måste parera framöver. Så det gäller att vara alert och kunna alla trafikmärken och regler utan och innan.

Publicerat den
Kategoriserat som Verkstad

Spara på miljön med en biltvätt i Helsingborg

Varför ska du åka till en biltvätt i Helsingborg? Går det inte bra att tvätta bilen hemma på uppfarten? Och hur kan en biltvätt vara en god ekonomisk satsning för dig nu och i framtiden?

Vad är det egentligen som fastnar på och under din bil när du är ute och kör? Svaret på den frågan är följande: olja, diesel, bensin, avgaser, jord, asfaltsrester, stenar, vägsalt, fågelbajs, avsöndringar från träd och en mängd annat. Som du nog förstår så är det inget som är bra för varken din bil, din uppfart eller miljön i stort. Därför rekommenderar man att alla ska ta sin bil till en biltvätt för all typ av yttre rengöring. Men det är inte enbart på grund av miljön som du ska ta din bil till en biltvätt i Helsingborg. Det finns många andra fördelar som du kan få genom det.

Biltvätt som skyddar din bil

Genom att göra en full biltvätt kan du få bort sådant som är skadligt för bilens lack och underrede. Sådant som med tiden kommer att vara en grogrund för att underredet ska börja rosta och att bilens lack kommer att börja se tråkig och matt ut. Med andra ord är det alltså en ekonomisk besparing att ta din bil till en biltvätt då och då. Så anledningen till att du ska ta din bil till en biltvätt är inte enbart för skönhets skull, utan även för att det är något som bilen mår bättre av.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil