Bilverkstad i Märsta levererade

Ibland är man bara på rätt tid vid rätt plats. Det kan innebära att bilen börjar krångla precis när man ska passera en bilverkstad som ligger i Märsta.

Det hade varit en lång dag och Marit var på väg hem från ett kundbesök. Det var precis tiden mellan ljus och mörker där gatljusen ännu inte hunnit tändas. Det hade regnat och asfalten var blank där vattnet låg som en spegel. Plötsligt rusade något litet över vägen och Marit blev så rädd att hon tvärbromsade.

Hon tryckte i alla fall på bromsen men ingenting hände. Bilen bara fortsatte. Hon hade ingen aning om att det var halt. Märkligt, det var felt tid på året för det. Vad det nu var som sprungit över hade klarat sig, Hon försökte bromsa igen utan resultat. Då insåg hon att det inte var halt, det var fel på bromsarna.

Bilverkstad med bra service

Hon visste att det låg en bilverkstad i Märsta bara några hundra meter fram så hon körde långsamt och svängde av. Givetvis skulle hon få lämna bilen och be maken komma och hämta. Men av någon anledning lovade bilreparatör att se vad som var fel. Kanske hon såg sårbar och bortkommen ut i sina höga klackar och sin strikta dress. Hon fick till och med en kopp kaffe medan hon väntade.

Efter en kort stund kom han och sa att bilen var klar. När han såg hennes förvånade min sa han bara att bromsvätskan behövde fyllas på och att hon borde se efter den så att det inte var något läckage någonstans.

Publicerat den
Kategoriserat som Verkstad

Vägen till nytt liv går via bilskrot i Trollhättan

Hos en bilskrot i Trollhättan får en gammal bil nytt liv. Därefter är det bara att bestämma vad du ska göra härnäst. Cykel, elbil eller raggarfest i baksätet?

Raggare på västkusten vet precis hur en gammal bil ska få nytt liv. Några wunderbaums, nya däck och polerade fälgar kan till och med en gammal V70 bli ett riktigt vrålåk. Men för alla andra finns det nog bara ett sätt att låta en rishög återfödas: att köra den till en bilskrot i Trollhättan.

Där kommer bilen att monteras ned, och återvinnas i största möjliga mån. På dagens moderna bilskrotar går inga onödiga bildelar till spillo. Inte heller spillolja eller andra vätskor som finns i din bil får rinna ut i miljön utan att tas omhand. Miljömedvetenheten är stor på bilskrotar idag.

Ingen spilld olja på bilskrot i Trollhättan

Så gråt inte över spilld olja, när du styr kosan mot en bilskrot i Trollhättan. Det kommer alltså inte spillas någon. Inte heller kommer din bil stå och rosta sönder på bilskrotens gård. I dag är alla bilskrotar mycket effektiva anläggningar, där tiden liksom bildelarna är dyrbara. Du kan räkna med att din gamla bil kommer få nytt liv inom kort.

Och du själv kan också börja ett nytt liv. Kanske som cyklist, om du vill undvika höga bensinräkningar. Eller så kanske du vill satsa på en miljövänlig elbil? Om du tröttnat på att alls framföra fordon, kan du kanske ta plats i baksätet när raggen går runt Trollhättan.

Publicerat den
Kategoriserat som Bilskrot

Vi köper din bil

Dags att ta nästa steg och investera i en ny bil? I samband med detta så kommer du att ställas inför ganska många frågor och en av dessa handlar om hur du på bästa sätt ska sälja din gamla bil. Söker du runt på nätet så kommer du att mötas av olika reklambanners som säger -Vi köper din bil! – och frågan är om det är så enkelt?

Det kan definitivt finnas ett värde i att välja ett sådant erbjudande, i många fall så ges du dels en ganska bra betalning och dels så handlar det även om en snabb och enkel affär.

Det senare ska definitivt inte underskattas i samband med att man säljer en bil. Väljer du att sälja din bil privat så finns det många nackdelar att ställa mot den enda egentliga fördelen som ligger i att du själv sätter priset – och att du således också kan få ganska bra betalt.

Nackdelar med att sälja bilen privat

Men, att sälja privat innebär även en ganska lång väntetid i de flesta fall. Man har annonsen ute på Blocket och där kan den bli liggande i flera månader innan rätt köpare uppenbarar sig.

Under dessa månader så kan man också räkna kallt med att en massa oseriösa spekulanter hör av sig och ger skambud, att det kan ringa mitt i natten samt att möten kan bokas in – men där ingen dyker upp. Dessutom så är det du som måste ordna med allt det administrativa i form av ägarbyte och i att kontakta försäkringsbolaget.

Tyvärr så vittnar även många om hotfulla situationer i samband med privata försäljningar av bilar och det finns utöver detta nästan alltid frågetecken vad gäller finansiering från köparen av bilen. Väger man in allt detta och ställer det mot några tusenlappar mindre så kan det alltså finnas ett värde i att nappa på det företag som skriver – Vi köper din bil – på internet. Du får en snabb, smidig affär och pengarna på kontot redan samma dag.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Teoriprov på schemat

Körkort för bil är något som många drömmer om att ta. Men för att man ska få körkortet så krävs att man gör en uppkörning och att man klarar ett teoriprov.

Drömmen om körkort är något som många tonåringar när. Det där eftertraktade beviset på att man nu själv kan börja köra till kompisar och aktiviteter. Att man ska slippa be sina föräldrar och, inte minst, behöva ta med sig sina föräldrar dit man ska. Frihetskänslan med ett körkort är så pass stor att man gärna lägger dyra pengar på det, och även all tid som utbildningen tar.

Körskoleelever har ofta lättare för en av de två delar som krävs för körkortet. Antingen har eleven lättare för att köra bilen eller så går teorin lätt som en plätt. Men hur det än är så är det båda delarna som man måste klara för att få det där körkortet. Det vill säga både klara uppkörningen och teoriprovet.

Öva på teoriprov

Den som tog körkort för några år sedan minns hur väl tummade böcker inköptes av tidigare elever. Och att man satt i timmar för att plugga in teorin. Idag ser det lite annorlunda ut. Med dagens teoriprov online kan man lära sig och kolla sina kunskaper löpande under upplärningstiden. Ett sätt som visat sig vara mycket framgångsrikt.

Genom att man kan testa sina kunskaper löpande så kan man även få insikt om vad man behöver lägga sin fokus på, för att kunna klara slutprovet. Som ju alltså består av först teoriprov och därefter själva uppkörningen.

Publicerat den
Kategoriserat som Körkort

Bilverkstad i Göteborg för service och hjälp med bilen

När man gör underhåll och service så håller bilen längre. Om något går sönder eller om det behövs en service kan man kontakta en bilverkstad i Göteborg.

Bilar ska bara fungera. Sofia var helt frustrerad. Det var ett ljud hon inte kunde lokalisera. Tyvärr kände hon sig helt inkompetent när det kom till bilar. Nåja, hon kunde ju tanka den, fylla på spolarvätska och kolla oljan. Anders, hennes sambo, han kunde höra vad det var för olika ljud som lät. Sedan ringde han bara till verkstaden och sa att det var ditten eller datten. Sofia svor tyst för sig själv när hon öppnade dörren.

Hon hade vita byxor på och behövde lägga sig ner på knä och titta under bilen. Hon la sin jacka på marken och böjde sig ner. Det hängde ner något under bilen. Det var inte avgasröret, så mycket kunde hon i alla fall.

Anlita en bilverkstad för alla bilmärken

Hon reste sig upp igen och sökte på bilverkstad i Göteborg. Hon hade ingen aning om vilken verkstad Anders ringde till. Förhoppningsvis kunde hon lämna bilen på verkstaden och åka kollektivt till jobbet i Majorna.

Det fanns en uppsjö av bilverkstäder. Sofia ville bara ha en verkstad som kunde sitt jobb.
Plötsligt hittade hon det hon sökte – en verkstad för alla märken. Perfekt! Sofia ringde upp och bokade en tid. Hon kunde lämna bilen redan nu. Sofia andades ut. Förhoppningsvis blev det inte allt för många dagar med kollektivtrafiken. Verkstaden trodde att det skulle vara fixat redan i övermorgon.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Bäst att skriva in sig i god tid hos en trafikskola i Stockholm

Boka in dig hos en trafikskola i Stockholm så snart du kan, om du tänkt ta körkort. Köerna är långa och det kan ta oväntat lång tid innan du blir klar.

Om du ska ta körkort, är det bra om du vänder dig till en trafikskola så fort som möjligt. Särskilt om du tänker ta körkort i området kring Stockholm. Efter pandemin har det bildats långa köer till både körlektioner och uppkörning, och det gäller att vara ute i god tid.

Det gäller alltså även dig som är övertygad om att du kommer klara körkortet på ett litet kick. Och dig som övningskör privat. Hör dig för med din körskola om vilka datum för uppkörning de håller på att boka in just nu. Sannolikt ligger de en bra bit in i framtiden, vilket är något du behöver ta hänsyn till angående din körkortsutbildning.

Ingen tid att slösa innan du skriver in dig hos din trafikskola

Ditt teoriprov är till exempel bara giltigt under en viss tidsperiod. Om det går för lång tid mellan teoriprovet och din godkända uppkörning kommer du behöva skriva om det. Och även om du klarade det första gången, är det kanske ett besvär du helst vill vara utan. Det gäller alltså att du tajmar in teorin och uppkörningen på ett bra sätt.

Det här var i princip aldrig några problem förr i tiden, men tiderna är nya och framtiden oviss. Det är i alla fall den känslan många människor går runt med, och även en av anledningarna till att så många tar körkort just nu. Så det är bara att ställa dig i kön så fort du kan, öva på att manövrera bilen och vara smart med när du skriver teorin. Se till att besöka denna trafikskola för gå en intensivkurs: globenstrafikskola.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Hårda säkerhetskrav på garageportar i Stockholm

I garaget förvarar man ofta dyra saker. Det kan vara allt från verktyg till bilar. Man förväntar sig att de ska stå tryggt i garaget, men då behöver man säkra garageportar i Stockholm.

Det är så idag att man får skydda sina saker om man vill ha dem för sig själv. Givetvis är det så med allt man köper. Men en del saker har ett högre värde. Det är inte ovanligt idag att människor försöker stjäla bilar, slanga bensin, och så vidare. För att slippa vara en av de drabbade så bör man ha bilen i ett garage. Har man inget eget garage kan man ofta hyra in sig på ett så man får sin egen plats. Men om man har ett eget garage är det givetvis också viktigt att det håller måttet. För hur kan man förvänta sig att allt ska stå tryggt om garaget inte är av bra kvalitet? Det läggs stor vikt på att dörrarna har en hög säkerhet.

Anpassa garageportarna efter dig

När du ska skaffa garageportar i Stockholm behöver du inte oroa dig över att du måste kliva ur bilen varenda gång. Idag lever vi betydligt modernare och kan givetvis ha elektriska garageportar. De är av bra kvalitet och har ett högt säkerhetskrav på sig. Dessutom är de väl isolerade och hjälper till att hålla värmen i garaget. Så kylan får stanna ute, för genom dörrarna kommer den inte in. Om du väljer rätt företag kan du få ett skräddarsytt servicepaket när du ska köpa dina garageportar.

Publicerat den
Kategoriserat som Artiklar

Skrota bilen i Stockholm

Efter många år och många mil av stadskörning på Stockholms alla gator så blir det till slut dags. Det blir dags för att skrota bilen. Men det måste bli rätt.

En del tycker det är skönt att skrota bilen. Så man slipper tänka på eländet mer. Andra tycker att det är hemskt och sorgligt. Det kan kännas som att en gammal och trogen vän går i graven. Kanske har den tjänat dig väl och burit dig fram på alla gator i Stockholm, såväl i stadskärnan som till länets alla yttre gränser? Nåja, alla goda ting kommer till ett slut. Och när slutet är där, måste man göra det på rätt sätt. Vissa delar kanske kan få leva vidare?

Skrota bilen på rätt sätt

Förr eller senare brukar man komma till en punkt då det inte går längre. Att ha kvar bilen alltså. När den blir så pass gammal att den inte längre kan tjäna sitt syfte, är det skroten som kallar. Man kan inte bara låta bilen stå och samla damm. Det enda rätta är att skrota bilen och det ska man göra på rätt sätt med hjälp av en bilskrot. Man måste även fylla i lite pappersarbete. Det är viktigt att inte glömma. Om du är osäker på alla steg i skrotprocessen kan du kontakta en bilskrot nära dig för att be om hjälp. Då kan de förklara varje steg så att allt blir rätt. Och din bil får ett värdigt slut. Kanske kommer någon del få leva vidare i en annan bil i Stockholm?

Publicerat den
Kategoriserat som Bilskrot

Skrota bilen i Stockholm

Alla bilar går inte att sälja. Ibland är de bara för gamla och för trasiga. Men man kan skrota bilen i Stockholm och känna sig nöjd med att ha gjort något bra.

Perra hade haft en annons ute i evigheter. Inte bara i tidningen, utan även online på flera sajter. Den gamla Volvon blev ändå stående på gården och tog plats. Han visste att den var för gammal och trasig för att vara intressant för en medelsvenssons vardag. Men nu insåg han också att den var för ny för att vara intressant för samlare. Ingen ville ha den om de så fick den gratis. Han hade försökt det med. Det fanns en bilskrot i närheten men han ville inte betala för att bli av med eländet.

Dags att skrota bilen i Stockholm

Slutligen gick han in på skrotens hemsida och fick veta att man kunde skrota bilen gratis i Stockholm. Nu blev han nyfiken och kontaktade firman. De kunde hämta bilen men det skulle kosta en slant. På skroten skulle de sedan plocka isär den och tillvarata allt som kunde återanvändas. Olika vätskor skulle tömmas ur bilen för att sedan lämnas till återvinning för trygg hantering. När bara skalet var kvar pressades bilen ihop och till och med plåten skulle senare användas till andra produkter.

Det skavde lite att han fick betala för hämtningen. Men å andra sidan visste han att de gjorde allt för att skydda miljön. Något som fick honom att känna sig lite stolt över vad han gjort.

Publicerat den
Kategoriserat som Bil

Intensivkurs för körkort i Stockholm

Det behöver inte ta lång tid för dig att få ditt körkort. Med en individanpassad intensivkurs får du det som behövs för att klara uppkörningen i Stockholm.

På en centralt belägen trafikskola i Stockholm vet man att en del nästan är klara för uppkörning när de kommer till skolan. Många har redan varit ute i trafiken med moped eller bara haft ett stort intresse för bilkörning. Då kan det vara svårt att komma in som nybörjare, man vill bara få det gjort. Då kan det passa med en intensivkurs.

En intensivkurs i Stockholm vänder sig till alla som vill satsa mycket under kort tid för att fylla kraven för körkort. Har du redan kört mycket med en privat handledare kan du beställa en testlektion med en av trafikskolans handledare för att få en uppfattning om hur många lektioner du kan behöva komplettera med. De flesta behöver 20-40 lektioner men det är inget krav. Målet är att bli en säker och trygg förare i trafiken.

En intensivkurs i Stockholm med den teori och praktik du behöver

Om du vill få en bra start med ditt körkort är det en fördel om du redan läst in den teoretiska delen. Teoriboken, övningar och tester på nätet gör att du kan förbereda dig hemma och de två obligatoriska riskkurserna ingår i din intensivkurs på skolan.

På skolan kan du också öva körteknik i simulatorer som komplettering till de körlektioner du har med din handledare. Din handledare kommer också att säga till när det är dags att köra upp. Du kan läsa vidare om intensivkurs här: intensivkursstockholm.com

Publicerat den
Kategoriserat som Körkort