Om oss

Ljudet av en motor som varvar upp. Känslan av att lägga i ettans växel, lätta på kopplingen och mjukt pressa ned gasen för att köra iväg. Bilen är fantastisk och detta oavsett om man talar om den som ett funktionellt transportmedel, som en hobby, som en livsstil eller som något att titta på. Vi älskar bilar och vi älskar att meka med motorer. Detta är något som vi hoppas kunna lysa igenom på den här sidan. Passionen ska prägla varje text.

Vi som skriver har arbetat med bilar i olika former – som bilhandlare, som mekaniker och som, faktiskt, rallyförare. Det ger oss olika infallsvinklar och det gör att vi också kan blanda korten lite och vara lite mer generösa i givarna.

Vi kommer att titta på bilen ur alla tänkbara perspektiv. Vad har den betytt för oss rent historiskt? Vilken modell är den som sålt mest? Vilken bilmodell ska man kanske passa sig för? Hur ska man agera för att klara av att ta körkortet? Vad gäller för service och finns det någonting man kan göra själv i ren reparationsväg?

Vi kommer även att blicka framåt. Elbilen är redan nu ett populärt alternativ och inte mycket pekar på att detta kommer att ändras. Är den gamla, traditionella motorn driven av bensin eller diesel snart ett minne blott? Det mesta tyder på att en utfasning kommer att ske och att elbilen blir var mans sak inom loppet av några år. Detta kan då även innebära att vi också får en självkörande bil. Vilket vore både trist och praktiskt på samma gång. Vi ser med stor tillförsikt på framtiden, men står ändå stadigt med fötterna i nuet.

Vi ska lära dig det vi kan om bilar och vi hoppas att det ger dig all information du behöver – och även sådan du trott dig klara dig utan. Välkommen!