Klippans Trafikskola i Ängelholm

Vet du om att Klippans Trafikskola i Ängelholm har legat där den ligger i över 50 år? Där har det bedrivits verksamhet under alla år och där har du även kunnat utbilda dig till handledare.

När du ska ta körkort kan det gå till på flera sätt. Antingen kör du mycket för din handledare som vanligtvis är någon inom familjen eller en nära vän. Då måste den personen först genomgå en utbildning och det gör man lätt på exempelvis Klippans Trafikskola i Ängelholm.

Själva handledarutbildningen tar inte mer än tre timmar. Men det går ju inte an med korvstoppning så med hjälp av ett par pauser får du räkna med att vara där i alla fall i tre och en halv timma. Sedan är det klart. Ut och övningskör med din handledare för glatta livet. Sedan tar du ett par lektioner på körskolan och när din lärare tycker att du är redo är det dags att boka in en uppkörning. Men innan dess ska du även ha gjort riskettan och halkkörning.

Teori och praktik på Klippans trafikskola i Ängelholm

Det handlar ju inte bara om att ha koll på det fordon man vill lära sig köra. Nu kommer det kritiska, att samtidigt ha koll på allt som händer runtomkring. Och gärna vad som händer inuti andra förares huvud. Vilket ju är en omöjlighet. Men ett är sant. Det kan bli många manövrar från din medtrafikanter du måste parera framöver. Så det gäller att vara alert och kunna alla trafikmärken och regler utan och innan.