Bilverkstad i Tumba

Börjar det bli dags att serva bilen? Då gäller det att vända sig till en bra och seriös bilverkstad. Service utförd av erfarna mekaniker gör att bilen håller längre och drabbas av färre fel. 

Det kan skilja mellan olika bilverkstäder både då det gäller kvalitet och pris. För den som letar efter en bilverkstad kan det därför löna sig att först jämföra priser och titta på referenser och kundomdömen. Det är framförallt timpriset som varierar, men ett högt timpris behöver inte betyda att just den bilverkstaden är dyrast. 

Kanske är deras mekaniker mer erfaren och arbetar snabbare? Fråga därför verkstaden om hur lång tid arbetet kommer att ta och be om ett uppskattat totalpris. Generellt är det bättre att vända sig till en mer erfaren bilverkstad då de väl känner till olika bilmodellers svagheter och vet hur man förebygger eventuella problem för att slippa stora kostsamma reparationer. 

Garanti på reservdelar och delbetalning av servicen

Kan man tänka sig att lämna bilen på en lite mindre verkstad, eller en som inte ligger centralt mitt inne i stan, kan man ofta få ett mycket bättre pris. Det finns exempelvis en bilverkstad i Tumba där man även får garanti på eventuella reservdelar, men också tillgång till lånebil om man behöver, och möjlighet till delbetalning av bilservicen. 

Det är viktigt att man utför servicen på bilen när man ska enligt serviceboken, annars tappar bilen i värde och försäkringen kan upphöra att gälla. Utebliven service gör också att bilen slits onödigt mycket vilket kan leda till stora reparationskostnader.