När dina däck ska på bo hotell i Åkersberg

Det hade varit roligare om ett däckhotell vore någonting annat än bara förvaring av däck. Tänk om det istället hade varit en plats dit däck åker med familjen för att koppla av på semestern.

Lek med tanken att däck lever. Ja, bildäck. De andas, rör sig fritt av egen kraft och har ett socialt liv. De jobbar hårt under veckodagarna och åker på hotell när de har semester med hela familjen. Åtminstone är det lätt att föreställa sig att sådant äger rum när man får höra talas om att det finns däckhotell. Bara tänk dig att hela familjen Däck är ute på genomresa i Sverige och stannar till på ett däckhotell i Åkersberga över natten. Nästa dag rullar de vidare på sin semester. Man blir så glad av den bilden att man nästan spricker. Det förmänskligar bilden av dina bildäck som någonting mer än någonting som bara hjälper din bil att rulla framåt.

Däckförvaring under sommar och vinter

Snälla, slå nu inte hål på den här illusionen. Kom nu inte och säg att ett däckhotell bara handlar om att ha någonstans att förvara sina sommardäck under vintern, och vice versa. Att det bara handlar om däckverkstäder som erbjuder en service för dig som inte har plats för däcken hemma när det inte är säsong. Bilden av familjen Däck som sover på hotell och äter kontinental frukost är mycket trevligare. Undra vad de hade ätit till frukost förresten. Kanske hade de druckit motorolja till det rostade brödet?